برنده جایزه بوکر عربی در سال ۲۰۱۳ روایتیست از زندگی کارگران مهاجر در کشورهای عربی. سعود السنعوسی نویسنده کتاب سعی کرده با این رمان بودن در جایگاه دیگری آن هم به عنوان یک کارگر از کشوری دیگر را به تصویر بکشد و به کمک آن نگاهی نو به فرهنگ و جامعه خود داشته باشد. السنعوسی میگوید احساس درد و ناخرسندی از برخی واقعیتهای تلخ جامعه انگیزه او از نوشتن رمان ساقه بامبو بوده است. جامعهای که چنان سردرگریبان خود دارد که مردمانش کمتر قادرند با دیدی انتقادی به رفتار و کردار و فرهنگ خود نگاه کنند.
ساقه بامبو داستان زندگی عیسی پسر مردی کویتی است که مادری فیلیپینی دارد. او در بازگشت به سرزمین پدریاش در بزرگسالی خود را در موقعیتی سخت میبیند. سختتر از آنچه مادرش برایش از سرزمین اسرارآمیز پدری تعریف کرده بود. عیسی در بازگشت به کویت متوجه میشود تفاوتهای طبیعی با اقوام پدرش و جامعه سنتگرای کویتی دارد. چالشهایی که عیسی با میراث کویتی – فیلیپینی خود پیدا میکند کمک میکند تا مسایل مهمی در حوزه هویت در جوامع مدرن با خواننده درمیان گذاشته شود.
نویسنده در این اثر هم به مشکلات کارگران مهاجر در کشورهای خلیج فارس و خاصه کویت پرداخته وبه تفاوتهای اجتماعی و طبقاتی و هویتی که فرد مهاجر در جامعه جدید با آن مواجه میشود را روایت میکند. درواقع السنعوسی سعی کرده در قالب داستان درک تازهای از مفهوم غربت به خواننده ارایه بدهد و با پیش کشیدن سازوکارهای کارگری در مورد مهاجران مفهوم غربت را از غربت هویتی و دور افتادن از کشور و آشنایان فراتر برده و از غربت در تن حرف میزند.
این رمان به زبان فارسی هم ترجمه شده است.
نام کتاب:
ساق البامبو
نویسنده: سعود السنعوسي
نوع: رمان
زبان: عربی
صفحات: 400
sagh albambo_1644153115_55130_5899_1460.zip4.83 MB |